Bio Pere Vidal

Pere Vidal is a full time social & enviromental activist based near Barcelona (Spain), running since 2002 a permaculture non profit farm named Can Pipirimosca, and long involved in peace and volunteering movements, workcamps for peace, seedsaving networks, transition town movement, urban gardens and other local comunnity projects. Since he finished university he decided to live non profit oriented and devote his time to be the change he wants to see in the world. Beside activism, he’s a computer engineer, musician, actor, shadow theater puppeteer, organic baker,… and has lot of experience on community, groups and team work.

Since he connected to Joanna Macy's "work that reconnects" on 2013, he’s been facilitating deep ecology workshops and through group dynamics, based on grattitude, empathy, compassion and selfawareness, help to raise awareness and conciousness on connecting with nature and caring the planet and all living beigns.


You can find some of the projects he is involved at increiblesostenible.org

Pere deeply believes that empathy, connection and compassion is what will bring us together as humanity to overcome suffering and make this world a better place to live for all live forms.

Contact:
fb.me/pipirimosca
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Articles

Articles sobre accions a nivell de ciutat recolzades i promogudes des de can Pipirimosca / increible sostenible.org:

L’autocultiu, l’alimentació revolucionària a Valls

Cal fer de Valls una ciutat més resilient - Pere Vidal

Un hort urbà al centre de la ciutat

Alimentació sostenible a ciutat: és possible?

 La Recicleria Digital, compartir recursos i lluitar contra el malbaratament

Testimoni d'una participant italiana als camps de treball de Can Pipirimosca - SCI

Intercanvi Juvenil Better than new realitzat amb l'associació Boodaville el setembre del 2021 a Can Pipirimosca

Intercanvi Juvenil Better than new realitzat amb l'associació Boodaville el setembre del 2021 a Can Pipirimosca

 

Sobre Can Pipirimosca

Can Pipirimosca és un espai on, a més de viure de manera sostenible i promoure-la, s'ofereix a entitats i s'hi organitzen activitats per a promoure l'educació en valors i de respecte pel planeta i pels éssers que hi habitem. El projecte va començar el 2002 i el 2004 es va constituir com Associació pel Desenvolupament local i Alternatiu (ADeLA). La masia on es fan les activitats és una finca familiar on el Pere Vidal fa de masover i a la que se li dona un ús social sense ànim de lucre.
 
Sovint s’hi organitzen trobades, tallers o retirs d’ecologia, o altres entitats hi fan reunions o jornades, tant internes com obertes. Cada estiu des del 2001 hi ha un camp de treball internacional coorganitzat amb Servei Civil Internacional de Catalunya (SCI-Cat). També s’hi han fet trobades per dinamitzar moviments i engegar projectes a la zona. Projectes com el Banc de llavors l’Almaixera o el grup de consum responsable La Pera han sortit de trobades que s’hi han organitzat i als quals es continua donant suport.

 També a Can Pipirimosca i des de l’associació AdeLA es dona recolzament digital hostatjant i gestionant les xarxes socials d’alguns moviments (xarxa catalana de graners (graners.cat), ...) o iniciant projectes (larecicleriadigital.org, cuinarebel.cat, increiblesostenible.org,  ...).

Reutilitzar, reparar i combatre l’obsolescència programada també és un objectiu que persegueix el projecte, aconseguint donar una segona vida a coses que es llencen a les deixalles. També investigant com fer-les durar més amb impressió 3d i CNC. Un objecte reutilitzat té un doble impacte positiu: un residu menys, un recurs menys que no s’explota per substituir  el que s’havia llençat.

Des del febrer del 2017, a més de la feina de permacultura en la pròpia masia i d'educació ambiental que portem fent des de fa molts anys, vam començar a fer accions a la ciutat, engegant un procés de ciutats en transició:  facebook.com/vallsentransicio

En aquest procés, participem activament de les activitats que es fan, posant-hi hores i recursos materials. En els tres anys que portem hem aconseguit consolidar activitats mensuals (tallers de cuina sostenible (cuina rebel), mercat del regal (Ric-Rac)) i també cicles d’activitats (visites a productors locals («de la biblioteca a l’hort») , tallers sobre reutilització i reducció de residus («5 eRres»), empoderament energètic, ...) a més d'un hort urbà (Hort Comunitari dels 4 cantons) i en projecte un HUEP (Hort Urbà d'Entitats del Poble)...

Aquest darrer any l'enfoc del projecte està posat en fer retirs d'Ecologia profunda per conscienciar mitjançant un treball en grup més emocional i profund. També s ha apostat més per obrir-ho a voluntariat d’agrupaments escoltes i puntualment a gent interessada realment en el projecte i en l'activisme ambiental.

Contacte

Ens podeu seguir i contactar per: