Informació sobre els retirs d'ecologia profunda

Aquests retirs son part de l activisme ambiental i de promoure consciencia sobre el planeta que fem des de Can Pipirimosca.

 

  Per nosaltres l'Ecologia Profunda és la vessant més radical, filosòfica i espiritual de l'ecologia. Ens proposa una visió integradora i holística on l'ésser humà no està per sobre de les altres especies. Totes les formes de vida tenen dret a existir, independentment de la seva utilitat per l'espècie humana.
Tornant allà on ens correspon és quan entenem on és el nostre lloc a la natura i al planeta.

 

  Per aquests retirs no calen coneixements previs, només estar interessat i obert a la proposta. Mirem de coincidir persones que compartim la preocupació per la destrucció per part dels humans del planeta i tenim ganes de connectar amb la natura sortint de la visió antropocèntrica de la societat occidental, ganes de ser part activa del canvi de mentalitat i presa de consciència que tant li cal a la humanitat i al planeta.

 

 

  Per a les dinàmiques que farem durant el cap de setmana, com mes oberta i sense expectatives ve la gent millor funciona... Aprendrem què és la "Deep Ecology" i hi connectarem des de l'emoció i el sentir mitjançant dinàmiques de grup.

 

 

  Les primeres activitats sobre ecologia profunda a can Pipirimosca es van fer el 2014, amb trobades mensuals amb gent local per treballar-ho i connectar. El 2017/2018 es van fer uns petits tallers trimestralment al poble per recolzar el moviment de ciutats en transició que hi impulsem.

 

  El gener del 2019 es va organitzar el primer cap de setmana / retir com a eina per afrontar la situació cada cop més preocupant tant a nivell d'impacte sobre el planeta com de manca de valors i de recursos per gestionar-ho.

 

  El retir principalment son dinàmiques de grup sobre "el treball que reconnecta" de Joanna Macy, complementades amb alguna lectura, meditació, debat, cineforum, ... tot en un entorn de confiança, proper i obert.

 

  Durant el 2019 vam fer sis cops el retir i ha estat una bona eina de conscienciació ambiental i de treball en grup per sanar, compartir i empoderar-nos, a la vegada que ajuda a enxarxar-nos i saber que no estem sols en aquest camí que molts cops és a contracorrent de l’entorn social.

 

El 2020 aquests retirs d'ecologia profunda s'han englobat dins d'una formació més complerta on poder transmetre l'experiència i recursos de Can Pipirimosca, espai que porta vint anys de projecte de vida sostenible, activisme social i ambiental i vida comunitaria.

 

Totes aquestes activitats son a donatiu anònim, es a dir, que cadascú pot posar una aportació en un pot que hi ha a la cuina i que és per recolzar la tasca q fem... ningú controla qui i quan s ha posat donatiu, es deixa en mans de cada persona decidir-ho

 

El retir es fa a una masia (Can Pipirimosca) on hi ha una sala, habitacions amb lliteres i totes les instal·lacions i espais necessaris. El propi lloc és un espai on es promou un estil de vida sostenible i de respecte al planeta i als éssers vius que hi habitem. La cuina es gestiona entre tots, col.laborativament, amb la verdura i recursos del propi projecte.

 

Les dates es van publicant a la pàgina de Facebook i al canal de difussió de Telegram


Mínim hem de ser 8 i un màxim de 16 persones per retir 

 

Per constar com a inscrit cal omplir el formulari d'inscripció. Si et vols inscriure cal que ens contactis i t'enviarem l'enllaç al formulari.  Demanem responsabilitat i que si omples el formulari et comprometis a venir, per respecte als altres inscrits i a la feina que fem organitzant-ho... 


Si tens facebook, també pots marcar que assistiràs a l’esdeveniment, tot i que fins que no omplis el formulari, no constaras formalment com inscrit:

 

https://www.facebook.com/pg/canpipirimosca/events/

 

 

Pel cap de setmana del retir es pot arribar divendres si es vol, però el que si cal és ser-hi puntual a les 9 del mati de dissabte i participar a totes les dinàmiques del cap de setmana ... dissabte les dinàmiques duren fins les 8 del vespre i diumenge és des de les 9 fins l'hora de dinar...

 

Si en participes, ens veiem en algun d’aquests retirs. També pots fer-ho extensiu a persones que creguis que els hi pugui interessar. Recorda que son places limitades i respectarem l’ordre d’inscripció.